De Waterborg Puttershoek, Puttershoek Ga terug naar overzicht

Plaats Puttershoek
 

Entree van Puttershoek krijgt een nieuw gezicht.

Gemeente Binnenmaas en projectontwikkelaar NCB Projectrealisatie BV hebben overeenstemming bereikt over de invulling van de voormalige locaties Haabo en het gemaal 't Hooft van Benthuizen bij de kruising Molendijk/Schouteneinde in Puttershoek. Wethouder Van Etten van gemeente Binnenmaas en de heer Smid van NCB Projectrealisatie BV hebben op 13 juli jl. een zogenaamde anterieure exploitatieovereenkomst getekend ten behoeve van de samenwerking aan de herontwikkeling naar woningbouw. Met de realisatie van het nieuwbouwplan zal deze dorpsentree een mooie uitstraling krijgen.

Wethouder Van Etten en de heer Smid zijn bijzonder verheugd dat er nu een getekende exploitatieovereenkomst ligt. Een belangrijke stap, dé start voor de verdere woningbouwontwikkeling op deze prachtige locatie. ''Dit plan zorgt voor een ingrijpende en tegelijkertijd noodzakelijke verbetering van de entree van Puttershoek ter plaatse'', aldus wethouder Van Etten.

Gedifferentieerd woningaanbod
Het woningbouwplan ''De Waterborg'' biedt drie woningtypes: watervilla's, gemaalwoningen en appartementen. Bij de planontwikkeling is rekening gehouden met de karakteristieke, historische uitstraling van het Schouteneinde en de directe omgeving. Er is sprake van een gevarieerd woningaanbod voor onder meer gezinnen en senioren.

Mooie uitstraling en energiezuinig
De gemaalwoningen verwijzen qua uitstraling naar het oude gemaal. De watervilla's krijgen in architectuur een eigen karakter en worden uitgevoerd met grote terrassen direct aan het water. Meer gericht op het Schouteneinde worden appartementen gesitueerd rond een hofje. De toekomstige bewoners kunnen genieten van woningen die zowel energiezuinig als comfortabel zijn. Door de oriëntatie op het water en de weilanden krijgen de toekomstige bewoners een prachtig uitzicht.

Geef uw gegevens door aan Makelaardij de Jong om u als geïnteresseerde te laten noteren.

Stuur door | Direct reageren

Uw gegevens
Naam
E-mail
Gegevens ontvanger
Naam
E-mail
 


  • Er zijn geen documenten beschikbaar