Starterslening!! 12-03-2013 Terug naar overzicht

Hoe werkt de Starterslening?

De Starterslening overbrugt het verschil tussen de totale verwervingskosten van de woning die je op het oog hebt en het maximale bedrag dat je kunt lenen op basis van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De hoogte van de Starterslening hangt af van je inkomen, je eigen vermogen en de voorwaarden van de gemeente (die voorwaarden kunnen dus per gemeente verschillen)

Een rekenvoorbeeld

Stel je hebt een inkomen van € 30.000 en je partner van € 10.000. Je hebt een woning gezien van € 200.000. Inclusief bijkomende kosten heb je dan een hypotheek nodig van € 210.000. Maar op basis van je inkomen kun je bijvoorbeeld maar € 175.000 lenen. Dankzij de Starterslening van je gemeente kun je € 35.000 via de Starterslening lenen.

De Starterslening heeft een rentevaste periode van 15 jaar en de looptijd is maximaal 30 jaar. De eerste drie jaar betaal je geen rente en aflossing. Na het derde jaar ga je wél rente en aflossing betalen als je inkomen toereikend is. Zo niet, dan kun je een hertoets aanvragen. En betaal je een maandlast die past bij het inkomen dat je op dat moment hebt.

Voor meer informatie kijk eens op:
http://www.hypotheekshop.nl/de-hypotheekshop/actueel/nieuws/stappenplan-hoe-vraag-je-de-starterslening-aan

Bron: hypotheekshop.nl