Dorpsstraat 82, 3284 AK Zuid-beijerland Ga terug naar zoekresultaten

Prijs € 845.000,- k.k.
Plaats Zuid-beijerland
Woningtype Villa
Bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1881
Vloeropp. 200m²
Perceel 1114m²
Inhoud 550m³
Kamer(s) 5
Tuin Ja, tuin rondom
Garage Ja
Aanvaarding in overleg
 
Deel op:

Te koop een prachtige stijlvolle villa op een perceel van 1114 m2 eigen grond, gelegen in het centrum van Zuid-Beijerland. Naast 7 vertrekken met een woonfunctie zijn er ondermeer nog een bijkeuken, kelder, verwarmd zwembad, schuur, garage en bergzolder aanwezig.

Indeling b.g.g.:
De voordeur biedt toegang tot een lange gang waaraan links de ca. 10 meter lange woon-
en eetkamer is gelegen. Deze is respectievelijk 4.20 en 3.56 breed en heeft een plafondhoogte van 2.65 en 2.90. Rechts van de entree bevindt zich de zgn. voorkamer. Over de volledige breedte is een op maat gemaakte boekenkast aangebracht. Vanuit de gang, met trapopgang naar de verdieping, is er toegang tot de kelder (4.40x1.81x1.67) en de woonkeuken die beide nog de authentieke vloertegels bezitten. De stijlvolle woonkeuken ca. 14 m² is uitgevoerd met een U-vormige massief houten keukenopstelling, voorzien van Belgisch hardstenen werkbladen en spoelbak. Naast de keuken, van waaruit toegang tot terras en tuin, bevindt zich het "washok" waarin een extra douchegelegenheid is aangebracht. In de aanbouw achteraan het woonhuis bevinden zich de bijkeuken met toegang tot de tuin en de studeer/werkkamer.

Indeling verd.: De karakteristieke gang/overloop biedt toegang tot 3 slaapkamers en een luxe uitgevoerde badkamer van ca. 10 m². Het sanitair is van het merk St. James en de vloer is voorzien van elektrisch verwarming. 2 Slaapkamers zijn respectievelijk 3.75x2.73 en 4.44x3.44 groot, waarvan één met twee inbouwkasten. De ouderlijke slaapkamer 3.84x4.00 heeft aan beide zijden op maat gemaakte kastenwanden en biedt toegang tot een dakterras van ca. 19 m². Over de gehele verdieping bevindt zich een zolder met stahoogte in de nok.

Het bouwjaar van de woning is 1881. De gebruiksoppervlakte is ca. 200 m², de inhoud is
ca. 550 m³. In de tuin bevindt zich een stenen berging (3.10x2.40 met zadeldak ca. 2.60 hoog) waarin de CV- en pompinstallatie t.b.v. het zwembad (10.00x5.00) staan opgesteld. Aan de zijgevel van deze schuur ligt een groot terras annex buitenkamer. In de voor- zij en achtertuin zijn diverse soorten beplantingen aangebracht, waaronder struiken en fruitbomen. Achter op het perceel is een klein deel van de tuin ingericht tot moestuin met daarbij een kweekkas. De grote vrijstaande schuur/garage is ook bereikbaar via de naast gelegen straat en heeft daarom een eigen (post)adres. Voor, naast en achter de schuur is parkeerruimte voor minstens een zestal auto's.

Het gehele pand is sinds 2005 met veel zorg en goede smaak in de oorspronkelijke karakteristieke stijl gerenoveerd om zoveel mogelijk die eigen sfeer en uitstraling te behouden, of zelfs terug te laten komen. Een zeer fraai en bijzonder object met een unieke centrale ligging in het dorp én op slechts enkele auto minuten van de A29 richting Rotterdam/Zierikzee.

Stuur door | Direct reageren

Uw gegevens
Naam
E-mail
Gegevens ontvanger
Naam
E-mail