Record woningprijzen opnieuw aan diggelen

18-7-2018

De woningprijzen hebben in de afgelopen drie maanden een nieuw record gevestigd. Gemiddeld leggen kopers nu 288.000 euro voor een koophuis neer.

De woningprijzen hebben in de afgelopen drie maanden een nieuw record gevestigd. Gemiddeld leggen kopers nu 288.000 euro voor een koophuis neer.

Het laatste verbroken prijsrecord stamt uit mei, toen het Kadaster meldde dat de gemiddelde verkoopprijs naar 284.000 euro was gestegen. Met een gemiddelde prijs van 288.000 euro leggen kopers nu 10,4 procent meer neer dan een jaar geleden, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM).

De koopmania blijft maar groeien door het enorme tekort aan nieuwe woningen en de onverminderd grote vraag van huizenzoekers en beleggers. In de afgelopen drie maanden werden dan ook voor het vierde achtereenvolgende kwartaal minder woningen verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Lage aanbod

Een derde van de woningen wordt zodoende boven de vraagprijs verkocht. „Het lage aanbod, de hoge prijzen en het gegeven dat de meeste nieuwbouw voor doorstromers wordt geproduceerd, leidt ertoe dat vooral de starters steeds moeilijker aan een woning komen”, stelt NVM-voorzitter Ger Jaarsma.

De daling kwam in het tweede kwartaal met 38.600 verkochte woningen uit op 11%, zo blijkt uit nieuwe cijfers die de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM). Dit zijn er 4600 minder dan bij de NVM aangesloten makelaars in dezelfde periode van 2017 nog verkochten. Gemiddeld staan woningen nog slechts 45 dagen te koop. „Sinds 2000 is de verkooptijd niet zo kort geweest”, aldus Jaarsma.

Ondanks alle nieuwbouw, verwacht de NVM niet dat de verkoopaantallen de komende maanden zullen gaan stijgen.

Bron: telegraaf.nl

Heeft u een vraag?

Stuur ons een bericht, wij nemen zsm contact met u op.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Ook interessant voor u

Nam finibus vel urna vitae rhoncus. Vestibulum ullamcorper ac mauris ut ornare. Morbi molestie erat ac ex dictum, aliquet.


Waarom je met een koop-optie toch achter het net kunt vissen

Koopoptie of financieringsvoorbehoud? Voorkom dat je achter het net vist!