Visual Heinenoord

Heinenoord

Heinenoord

Heinenoord ligt op het Zuid-Hollandse eiland de Hoeksche Waard. Het is een dijkdorp, dat voor een groot deel bestaat uit lintbebouwing langs de Dorpsstraat en de landschappelijke zone langs de Oude Maas. De aangrenzende buurtschap Goidschalxoord, die ook bestaat uit oude lintbouwing langs de dijk, versterkt dit beeld. Kuipersveer en Blaaksedijk zijn ook buurtschappen van Heinenoord. Bepalend voor het gezicht van Heinenoord zijn verder de strakke, op deltahoogte gebrachte Buitendijk langs de Oude Maas en de palletfabriek in Goidschalxoord.

Per 1 januari 2019 valt Heinenoord, voormalige gemeente Binnenmaas, samen met alle gemeenten op het eiland onder de nieuwe gemeente Hoeksche Waard.

Tussen de Buitendijk en de Oude Maas ligt een natuurgebied dat bestaat uit griend (beplanting). In deze grienden is het Kees Leenheer-pad aangelegd, vernoemd naar de voormalige beheerder van dit gebied.

Sinds 14 november 1968 wordt de Hoeksche Waard met de gemeente Barendrecht, op IJsselmonde (eiland), verbonden door de Heinenoordtunnel. Op 16 september 1999 werd de tweede Heinenoordtunnel, die bestaat uit twee buizen, opengesteld voor het langzaam verkeer. Dit is tevens de eerste geboorde tunnel in Nederland.

 


Actueel aanbod in HeinenoordHeb je een vraag?

Bel ons of vul onderstaand formulier in dan nemen wij z.s.m. contact met je op.

Hartelijk dank

Je bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Woningaanbod Heinenoord