Visual Maasdam

Maasdam

Maasdam

Maasdam is een dorp in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het is gelegen ongeveer 14 km ten zuiden van de stad Rotterdam in de voormalige gemeente Binnenmaas op het eiland de Hoeksche Waard. Per 1 januari 2019 is de gemeente Binnenmaas samengevoegd met de gemeenten Strijen, Oud-Beijerland, Cromstrijen en Korendijk, tot de nieuwe gemeente Hoeksche Waard.

Maasdam heeft zijn geografische naam te danken aan de dam die hier in de rivier de Maas werd gebouwd in de 13e eeuw.

Het aantal inwoners per 1 januari 2017 bedroeg 3.274 (bron: CBS). Maasdam ligt aan een van de twee kommen van de Binnenbedijkte Maas. De andere ligt in Westmaas.

Van 1 januari 1812 tot 1 januari 1984 was Maasdam de naam van de lokale gemeente. Deze gemeente bestond uit het dorp Maasdam en de omliggende dorpen Cillaarshoek en Sint-Anthoniepolder. Vanaf 1 januari 1984 werd de gemeente Maasdam onderdeel van gemeente Binnenmaas.

Rond 1970 bereidde het dorp Maasdam zich uit. Voor deze tijd bestond het dorp slechts uit de dijk die de Binnenmaas omringde. Circa 1968 werden de wijken Driemanschap en de Bomenbuurt gebouwd en rond 1980 de Rivierenbuurt en de Vogelbuurt. In 1999 werd De Heul gebouwd. De nieuwste wijk in Maasdam is het Hof van Weede, gebouwd circa 2009.[10]


Actueel aanbod in MaasdamHeb je een vraag?

Bel ons of vul onderstaand formulier in dan nemen wij z.s.m. contact met je op.

Hartelijk dank

Je bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Woningaanbod Maasdam


€ 300.000 k.k. Molenlaan 34, Maasdam
€ 995.000 k.k. Hof van Weede 5, Maasdam
€ 569.500 k.k. Gatsedijk 52, Maasdam