Visual Mijnsheerenland

Mijnsheerenland

Mijnsheerenland

Mijnsheerenland is een dorp met 4435 inwoners (1 januari 2006) in de Hoeksche Waard in de voormalige gemeente Binnenmaas, provincie Zuid-Holland, Nederland. Per 1 januari 2019 is de gemeente Binnenmaas samengevoegd met de gemeenten Strijen, Oud-Beijerland, Cromstrijen en Korendijk, tot de nieuwe gemeente Hoeksche Waard.

Het dorp is gelegen aan de Binnenbedijkte Maas. Mijnsheerenland is het enige dorp in de Hoeksche Waard dat niet aan een dijk is gebouwd. 

 

Bezienswaardigheden

Hof van Moerkerken
Naast de oude dorpskern ligt de middeleeuwse buitenplaats het Hof van Moerkerken. Hier staat thans een landhuis uit de 18e eeuw. Op het Hof van Moerkerken woonde de ambachtsheer. Enkele bekende mensen hebben op het Hof gewoond, zoals Frederik van Eeden. Zijn roman Van de koele meren des doods is daar geschreven en deels verfilmd. Het Hof is nog steeds bewoond en daarom niet toegankelijk voor het publiek.

Laurentiuskerk
De Laurentiuskerk staat in het midden van het dorp en stamt uit 1445.

Molens
Het dorp bezit twee molens. De korenmolen De Goede Hoop staat enigszins verscholen in het dorp. De wipmolen Oostmolen staat buiten de dorpskern van Mijnsheerenland. Deze poldermolen was tot 1948 gebruikt voor bemaling van de polder Moerkerken.

Binnenmaas
De Binnenmaas is een meer ten zuiden van Mijnsheerenland. Ter hoogte van Mijnsheerenland zijn een strandje en een watersportvereniging gelegen. Ook is hier een scoutinggroep actief met de naam Lodewijck van Praet.[2]


Actueel aanbod in MijnsheerenlandHeb je een vraag?

Bel ons of vul onderstaand formulier in dan nemen wij z.s.m. contact met je op.

Hartelijk dank

Je bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Woningaanbod Mijnsheerenland