Visual Nieuw-Beijerland

Nieuw-Beijerland

Nieuw-Beijerland

Nieuw-Beijerland is een dorp in Zuid-Holland en ligt in het westelijk deel van de Hoeksche Waard. Anno 2017 kent Nieuw-Beijerland ongeveer 4200 inwoners. Met de komst van de nieuwbouw aan de kreek zal dit aantal naar verwachting toenemen. Nieuw-Beijerland ligt aan het Spui, een getijrivier. Het water in de omgeving van Nieuw-Beijerland is nog aan de invloed van de getijden onderhevig.

Nieuw-Beijerland vormde samen met de dorpen Goudswaard, Piershil, Zuid-Beijerland en het eiland Tiengemeten de gemeente Korendijk. Per 1 januari 2019 is de gemeente Korendijk samengevoegd met de gemeenten Strijen, Oud-Beijerland, Cromstrijen en Binnenmaas, tot de nieuwe gemeente Hoeksche Waard.

Er is een veerpont-verbinding met Hekelingen, wat de snelste manier is om in Spijkenisse te komen. Bastiaan Kolbach was de laatste burgemeester van Nieuw-Beijerland, hij werd in 1984 burgemeester van Korendijk.

De plaatselijke voetbalvereniging heet NBSVV en de plaatselijke tennisvereniging heet TV de Molen. Het dorpshuis heet de Swaensvoet. Nieuw-Beijerland heeft twee basisscholen: ODBS Onder de Wieken en De School met de bijbel.


Actueel aanbod in Nieuw-BeijerlandHeb je een vraag?

Bel ons of vul onderstaand formulier in dan nemen wij z.s.m. contact met je op.

Hartelijk dank

Je bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Woningaanbod Nieuw-Beijerland