Visual Piershil

Piershil

Piershil

Piershil is een heerlijkheid en een plaats in de voormalige gemeente Korendijk in de Hoeksche Waard. Op 1 januari 1984 is de gemeente Piershil samen met de gemeenten Goudswaard, Nieuw-Beijerland en Zuid-Beijerland opgegaan in de gemeente Korendijk. Per 1 januari 2019 is de gemeente Korendijk samengevoegd met de gemeenten Strijen, Oud-Beijerland, Cromstrijen en Binnenmaas, tot de nieuwe gemeente Hoeksche Waard.

De naam Piershil zou zijn ontstaan doordat op het eiland dat Piershil in de 13e eeuw nog was enige hoogten – heuvels of 'hillen' – waren, waarop veewachters en vogelvangers hun huis hadden gebouwd. Een van hen was Pieter of Pier, aan wiens 'hil' Piershil zijn naam zou hebben ontleend. In 1524 werd de polder Oud-Piershil bedijkt. Daarna werd het dorp gesticht. Bestuurlijk viel het onder de heerlijkheid Putten.

Een belangrijk monument van historische waarde in het dorp is de hervormde kerk (eerste helft 16de eeuw), bezittende een oude toren (15de eeuw) en 17de-eeuws kerkinterieur, waaronder een kansel uit 1643.


Actueel aanbod in PiershilHeb je een vraag?

Bel ons of vul onderstaand formulier in dan nemen wij z.s.m. contact met je op.

Hartelijk dank

Je bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Woningaanbod Piershil