Visual Oud-Beijerland
Visual Oud-Beijerland foto-2
Visual Oud-Beijerland foto-3

Oud-Beijerland

Oud-Beijerland

Oud-Beijerland is een voormalige gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het gelijknamige dorp is qua inwoneraantal de grootste plaats in de Hoeksche Waard. Het aantal inwoners per 31 mei 2018 bedroeg 24.295 (bron: CBS).

Per 1 januari 2019 is de gemeente Oud-Beijerland samengevoegd met de gemeenten Strijen, Binnenmaas, Cromstrijen en Korendijk, tot de nieuwe gemeente Hoeksche Waard.

Oud-Beijerland is een agrarische gemeente, maar ook een forensendorp. Het heeft bovendien een regionale centrumfunctie. Het dorp is gelegen aan het Spui en aan de Oude Maas en heeft een jachthaven.

In de decennia na de oorlog is het dorp flink gegroeid, van een kleine zevenduizend inwoners in de jaren veertig naar ruim vierentwintigduizend inwoners anno 2017. De nieuwbouwwijken, zonder hoogbouw, zijn ruim van opzet. Er is veel groen en de speelgelegenheden voor kinderen hebben veel aandacht gekregen.

Oud-Beijerland heeft een centrumfunctie in de Hoeksche Waard op het gebied van wonen, winkelen, werk en onderwijs. Het karakteristieke centrum telt circa 130 detailhandelszaken en 30 horecazaken. Het centrum kampt, net als veel andere winkelgebieden in Nederland, met problemen zoals leegstand. Om die problemen tegen te gaan wordt gewerkt aan een 'Masterplan Centrum 2025' en zijn inmiddels bijvoorbeeld al grote historische muurschilderingen aangebracht om het centrum te verfraaien.

Recente grootschalige projecten in het dorp zijn de bouw van nieuwbouwwijk Poortwijk (1995-heden) met meer dan 1500 woningen en woonzorgcomplex Rembrandt (2015-2018) met bijna 200 appartementen en 68 woningen. Verder wordt er momenteel verkennend onderzoek gedaan naar de realisatie van een theater of multifunctioneel zalencentrum.

Om de gemeente aantrekkelijk te houden als vestigingsplaats biedt Oud-Beijerland een starterslening aan nieuwkomers op de woningmarkt.


Actueel aanbod in Oud-BeijerlandHeb je een vraag?

Bel ons of vul onderstaand formulier in dan nemen wij z.s.m. contact met je op.

Hartelijk dank

Je bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Woningaanbod Oud-Beijerland