KONIngshof Oud-Beijerland (2020) Verkocht

Oud-Beijerland

Omschrijving

''Een plek met historie, klaar voor de toekomst. Sociaal, gasloos, energieneutraal en bovenal groen''

Het voormalige kantoorgebouw van schokdemperfabrikant KONI, gelegen aan de Koninginneweg, zal verbouwd worden tot 20 prachtige maisonnette woningen. Daarnaast zullen er nog 3 appartementencomplexen gebouwd worden met 6 penthouses en 38 appartementen. De Koninginneweg is de aansluiting naar het gezellige en pittoreske centrum van Oud-Beijerland. Daarnaast bevindt het Laningpark zich tegenover de (nieuw)bouw locatie.

Slim investeren: wonen met blik op de toekomst en aandacht voor het milieu.
Woont u straks op het meest bijzondere plekje in Oud-Beijerland? BOwonen zoekt altijd naar mooie locaties voor de ontwikkeling van nieuwbouw. De appartementen in KONIngshof zijn daarvan een prachtig voorbeeld. Het plan is gesitueerd op het voormalige KONI terrein; een plek die bij veel Oud-Beijerlanders ongetwijfeld herinneringen naar boven brengt.

Nieuwe bestemming KONI terrein
Om het terrein nieuw leven in te blazen, is een heel team betrokken geweest. Samen met de architect, stedenbouwkundige en gemeente zijn ontzettend veel gesprekken gevoerd, schetsontwerpen gemaakt en duurzame toepassingen bedacht. Want hoe geven we deze bijzondere plek een nieuwe bestemming voor de toekomst? Het resultaat vindt u in deze aanbieding. Een goed uitgedacht nieuwbouwproject met aandacht voor kwaliteit, duurzaamheid en de groene omgeving.
We kiezen voor duurzame toepassingen voor nu en in de toekomst. Daarnaast bouwen we circulair: de materialen die we uit het gebouw en van het terrein halen gebruiken we zoveel mogelijk opnieuw

Oud ontmoet nieuw
De drie appartementsgebouwen in KONIngshof vormen samen één geheel. Rustig gelegen en groen omzoomd. Met voldoende parkeerruimte en een actieve binnentuin met volop zitmogelijkheden om elkaar te ontmoeten. 
Bovendien zijn de appartementen en maisonnette woningen ontwikkeld met het oog op de toekomst: volledig gasloos, duurzaam, energiezuinig en dus klaar voor de toekomst. Dat zijn de uitgangspunten van BOwonen. Zelfs de oude materialen van het bestaande KONI gebouw worden hergebruikt: de betontegels vindt u terug als onderlaag voor de bestrating op het hele terrein. De industriële platen worden hergebruikt voor de parkeervakken. Ook de originele steensoort en kleuren waren bepalend voor het huidige ontwerp. Niets gaat verloren en daar profiteert u van.
U woont goedkoper doordat u bespaart op energiekosten, de woning heeft een hogere marktwaarde en is uiterst comfortabel, veilig en milieuvriendelijk. En met het oog op de stijgende energie- en gasprijzen blijft u profiteren. De belasting op aardgas gaat namelijk flink omhoog en die op elektriciteit juist omlaag. Kortom: een goede investering voor nu en voor later. En dat alles in het mooie Oud-Beijerland!

Het centrum: historisch en modern tegelijkertijd.
Het historisch centrum met authentieke en stijlvolle monumenten geven de gemeente een gevoel van knusheid en charme. Een ontzettend gezellig centrum, sfeervolle terrassen, een jachthaven die doorloopt tot in het centrum en een prima winkelaanbod. De gemeente Oud-Beijerland heeft het allemaal. 

Naast deze authentieke charme beschikt Oud-Beijerland over alle moderne faciliteiten op het gebied van lifestyle, mode en woninginrichting. Tal van winkels en horecagelegenheid maken de gemeente aantrekkelijk voor de gehele Hoeksche Waard om met regelmaat te vertoeven. Én het leuke is dat hier nog wel de dorpse sfeer hangt. Het zou dus zomaar kunnen dat u door een onbekende op straat wordt begroet!

Het Hart van Koningshof: de actieve binnentuin
De nieuwbouw complexen zijn gesitueerd rondom de semi-openbare, mooi ontworpen binnentuin. Via gangen toegankelijk, maar iedereen is er welkom. De bewoners hebben de gelegenheid om te wandelen langs de boomgaard en te verblijven in deze tuin. Hier kan men ook anderen ontmoeten. Voor een potje Jeu de Boules, het lezen van een boek of om in alle rust even na te denken.
De appartementsgebouwen hebben iets overweldigends en monumentaals. De binnentuin krijgt juist een besloten karakter. Omringd door de gebouwen en omlijst door een lage haag. Met drie openingen die de entree bieden, gemarkeerd met een bijzonder spelelement. Zo zijn er een Jeu de Boules baan en een levensgroot schaakbord. Vanaf het balkon kunnen de bewoners straks goed zien of er wat te doen is in de tuin en een praatje maken met elkaar. Er staan in de tuin ook twee verhoogde zitelementen met daar tussenin een waterelement.
De verschillende knoestige fruitbomen en kersenbomen vormen daarbij een rechtstreekse verwijzing naar de mooie geschiedenis van deze plek. Ook de inrichting in de binnentuin, aangezet door blokhagen, verwijst naar het verleden. 

PLUSPUNTEN
• Groen & gasloos wonen
• Duurzame en energiezuinige woningen
• Prachtige gezamenlijke binnentuin.
• Toplocatie nabij het gezellige centrum van Oud-Beijerland

PLANNING
Het is het streven om in het derde kwartaal van 2019 te starten met de (ver)bouw werkzaamheden. De oplevering wordt nu geschat in het vierde kwartaal van 2020.

TYPE WONINGEN

20 maisonnette woningen
Het oude KONI kantoor van 70 jaar geleden wordt getransformeerd naar 20 industriële maisonnette woningen. Met behoud van de wederopbouwarchitectuur. Het oude kantoor is namelijk een gemeentelijk monument en blijft daarom van buiten intact. Van binnen gebeurt er wel van alles: twintig maisonnettes met 
een stoere, industriële uitstraling én een fijne buitenruimte. Helemaal anno nu: energieneutraal en klaar voor minimaal de komende 70 jaar.
De uitstraling van het oude kantoor is aan de buitenkant zoveel mogelijk behouden. Met grote raamopeningen, veel lichtinval en goede royale ruimtes. Ook keren de originele kleuren van het oude kantoor van KONI terug. Het gebouw wordt volledig gerestaureerd om te voldoen aan alle eisen van de moderne tijd. In de mooie indelingen zijn kleine wijzigingen uiteraard nog bespreekbaar. Een ware transformatie.

Kenmerken
• Bijzonder wonen in monumentaal gebouw
• Gemak en ruimtelijk wooncomfort, mét privétuin
• De woonkamers hebben een inpandige hoogte oplopend tot maar liefst 3,30 meter
• Voldoende parkeerruimte, grotendeels in het groen door gebruik van speciale grastegels

38 appartementen
Op het terrein achter het monumentale pand verrijzen 38 appartementen en 6 luxe penthouses die uitkijken op de prachtig ontworpen binnentuin. Alle appartementen hebben verschillende afmetingen, tussen ca. 80 m² en 143 m². Ze zijn allemaal voorzien van royale balkons waarop u prima een loungeset kwijt kunt. Stijlvol en modern voorzien van alles wat met comfortabel wonen te maken heeft. De terrassen van de appartementen op de begane grond zijn bovendien door een haag netjes afgesloten van de binnentuin. Zo wordt de privacy gewaarborgd. 

Kenmerken
• De appartementen variëren van 80 m² tot wel 143 m²
• De ruime appartementen worden aangeboden met veel opties
• De balkons hebben een fijne afmeting
• De appartementen op de begane grond krijgen een eigen tuin. Netjes afgesloten van de binnentuin

6 luxe penthouses
De luxe penthouses variëren in grootte van ca. 155 m² tot 170 m². Een ruime penthouse met 3 slaapkamers biedt net wat meer luxe en comfort dan een standaard appartement. Met een breed balkon, grote raampartijen en extra hoogte dankzij de schuine kappen. Dat zorgt voor veel lichtinval en een ruimtelijk gevoel. De plafondhoogte loopt op tot wel 4,50 meter. Afgekeken van de vroegere bouwstijl. Hierdoor lijkt het aantal vierkante meters ook optisch erg groot. De appartementsgebouwen krijgen bijzondere daken: bij complex D zijn er ronde vormen op het gebouw naar voorbeeld van de oude Koni bedrijfshallen. De andere twee appartementencomplexen (B/C en D) krijgen puntdaken. Een dure optie in tegenstelling tot platte daken maar het maakt het plaatje wel af.

Kenmerken 
• Groot terras van minimaal 25 m²
• Plafondhoogte tot 4,50 meter voor een extra ruimtelijk gevoel
• 3 slaapkamers
• Energieneutraal en van hoge kwaliteit
• De ruime appartementen worden aangeboden met veel opties, zoals bijvoorbeeld een tweede badkamer

XL appartementen
Uniek in de regio...!! Speciaal voor de ruimtezoekers onder ons zijn er nu 2 MEGA appartementen (XL1 en XL2) in KONIngshof beschikbaar! De oppervlaktes variëren van ca. 268 m² tot en met maar liefst 286 m²!

• De appartementen variëren van 268 m² tot wel 286 m²
• De ruime appartementen worden aangeboden met veel opties
• De indeling is volledig zelf te bepalen door de koper
• Compleet met twee badkamers, twee bergingen en een luxe keuken t.w.v. € 15.000,-
• De balkons hebben een royale afmeting, variërend van ca. 22 m² tot maar liefst 40 m²
• Mogelijkheid voor een garage
• Het XL Appartement op de begane grond krijgt een eigen tuin van ca. 40 m². Netjes afgesloten van de binnentuin

INTERESSE?
Indien u interesse heeft in een woning in dit unieke project, kunt u op de kantoren van Veldhoen & Romeijn Makelaardij te Oud-Beijerland en Makelaardij de Jong te Oud-Beijerland en Puttershoek uw informatiepakket met inschrijfformulier ophalen.

*de genoemde woonoppervlakte betreft de bruto vloeroppervlakte.

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 249.000 tot € 669.000 v.o.n.
Status
Verkocht

Bouw

Aantal woningen
64

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
75m² tot 170m²
Inhoud
195m³ tot 403m³

Meer informatie

Website
http://www.koningshof-oudbeijerland.nl

Overig

Start bouw
augustus 2019
Verwachte oplevering
4e kwartaal 2020

Woningtypen

Er zijn geen woningtypen beschikbaar.

Locatie

[ { "address": " 0", "zipCode": "", "city": "Oud-Beijerland", "lat": 51.817921622239, "lng": 4.4164000755798, "heading": 358.48981337046, "pitch": 1.6911618555948 } ]

Vragen?

Bel ons of vul onderstaand formulier in dan nemen wij z.s.m. contact met je op.

Deze woning is Verkocht

Hartelijk dank

Je bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of alle velden (goed) zijn ingevoerd en probeer het nog een keer.

Aanhef

Wil je een bezichtiging plannen?

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Interesse in dit project?

Bel naar onze vestiging in Puttershoek op: 078 - 6736255.