Nieuwe woning? Deze verzekeringen heb je nodig

4-7-2024

Te midden van de opwinding van het vinden van jouw perfecte thuis, is het belangrijk om enkele praktische zaken niet uit het oog te verliezen. Naast alle leuke klus- en inrichtingsplannen, is het regelen van de juiste verzekeringen voor je nieuwe woning essentieel. Er zijn verzekeringen die wettelijk verplicht zijn als je een koophuis hebt. In deze blog leggen we kort uit wat deze verzekeringen precies inhouden.

1. Opstalverzekering

Een opstalverzekering is een must-have voor elke huiseigenaar. Deze verzekering dekt schade aan de structuur van je woning, inclusief muren, dak, vloeren en fundering, veroorzaakt door brand, storm, inbraak, of andere gedekte gebeurtenissen. Het is belangrijk om een opstalverzekering af te sluiten voordat je de sleutels van je nieuwe woning ontvangt. De hypotheekverstrekker eist meestal dat je een opstalverzekering afsluit voordat je de hypotheek kunt krijgen.

2. Inboedelverzekering

Hoewel een inboedelverzekering niet verplicht is, is het wel verstandig om deze af te sluiten voor de bescherming van je persoonlijke bezittingen. Deze verzekering dekt schade aan of verlies van je huisraad, zoals meubels, elektronica en kleding, als gevolg van diefstal, brand, wateroverlast, of andere gebeurtenissen.

4. Overlijdensrisicoverzekering (ORV)

Een overlijdensrisicoverzekering is vooral belangrijk als je een hypotheek afsluit voor je nieuwe woning. Deze verzekering biedt financiële bescherming aan je nabestaanden in het geval dat jij komt te overlijden voordat de hypotheek volledig is afbetaald. Het kan helpen om ervoor te zorgen dat je geliefden niet met financiële lasten worden achtergelaten.

5. Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet wettelijk verplicht, maar het is sterk aan te raden voor elke huiseigenaar. Deze verzekering biedt dekking in het geval dat jij of een gezinslid per ongeluk schade toebrengt aan iemand anders of zijn eigendom. Het geeft je gemoedsrust en beschermt je financieel tegen mogelijke juridische kosten.

Maak gebruik van een hypotheekadviseur

De aankoop van een woning is een grote stap. Een hypotheekadviseur kan je helpen bij het vinden van de beste hypotheek en bij het afsluiten van de juiste verzekeringen.

Over Makelaardij De Jong

Makelaardij De Jong is al meer dan 40 jaar dé makelaar in de regio Hoeksche Waard. Wij begeleiden je graag bij de aankoop of verkoop van je woning. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ook interessant voor u


Hoe werkt een bod uitbrengen op een huis?

Je hebt de woning van je dromen gevonden. Nu is het tijd om een bod uit te brengen. Maar hoe doe je dat?  In deze blog leggen we stap voor stap uit hoe het proces van een bod uitbrengen op een

De 5 voordelen van een aankoopmakelaar

Als je op het punt staat om een huis te kopen, kan het inschakelen van een aankoopmakelaar een slimme zet zijn. Of je nu een ervaren huizenkoper bent of voor het eerst de vastgoedmarkt betreedt, ee

7 tips voor het kopen van een eerste huis voor starters

Het kopen van een eerste huis is een spannende en belangrijke stap in je leven. Het is een grote investering en daarom kan dit veel vragen en onzekerheden met zich meebrengen. Gelukkig hebben wij e

Waarom je met een koop-optie toch achter het net kunt vissen

Koopoptie of financieringsvoorbehoud? Voorkom dat je achter het net vist!