Stedelingen drijven huizenprijzen in omliggende gemeenten op

12-7-2018

De enorme prijsstijgingen van de afgelopen vijf jaar – wel 40% in de 15 grootste gemeenten en 25% in de rest van Nederland – hebben inmiddels ook de randgemeenten bereikt.

Met deze kop maakte Calcasa, een onroerend goed-analist, haar analyse bekend van de woningmarktcijfers van het eerste kwartaal van 2018. De enorme prijsstijgingen van de afgelopen vijf jaar – wel 40% in de 15 grootste gemeenten en 25% in de rest van Nederland – hebben inmiddels ook de randgemeenten bereikt.

Dit ‘olievlekeffect’ is het sterkst rondom de 4 grote steden, waar de woningprijzen het snelst zijn gestegen en het aanbod sterk is gedaald. Het gevolg: woningkopers wijken uit naar omliggende gemeenten, waardoor ook hier de prijzen inmiddels snel stijgen.

Hoe zit dat voor Rotterdam en de uitwijk naar ‘ons’ Vlaardingen? In vergelijking met de andere grote steden bleef het herstel van de woningmarkt in Rotterdam tot het tweede kwartaal van 2016 achter. Echter, de laatste 2 jaar zijn de prijzen ook in Rotterdam met 27% gestegen. Dit merken we ook aan de huizenprijzen in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis, hoewel het effect nog beperkt blijft.

Bron: Calcasa
http://www.calcasa.nl/nieuws/2018-q1-wox-kwartaalbericht-enorme-prijsstijging-steden-bereikt-randgemeenten

Ook interessant voor u


Handige stappen om je woning verkoopklaar te maken

Het verkoopklaar maken van je huis is de sleutel tot succes bij de verkoop. Ontdek hier handige stappen om potentiële kopers te imponeren!

Veel belangstelling voor nieuwbouwproject Parc Alcazar in Puttershoek - en dit is waarom

De inschrijving van Parc Alcazar is gestart en er is veel belangstelling. Wat is het belangrijkste argument voor inschrijvers om voor nieuwbouw in Parc Alcazar te kiezen?

Woning kopen? Dit is waar u op moet letten

De aankoop van een (nieuwe) woning is een spannende en belangrijke stap in uw leven. Er komt veel bij kijken. We helpen u graag op weg met deze tips. Lees meer...

Bij Makelaardij De Jong maken ze er echt werk van

Snel en adequate reactie van de medewerkers. Goede voorbereiding en uitleg. Perfecte opvolging en plezierige medewerkers. Professioneel en tevens goede uitleg via E-mail en/of telefoon. Moderne en