Stedelingen drijven huizenprijzen in omliggende gemeenten op

12-7-2018

De enorme prijsstijgingen van de afgelopen vijf jaar – wel 40% in de 15 grootste gemeenten en 25% in de rest van Nederland – hebben inmiddels ook de randgemeenten bereikt.

Met deze kop maakte Calcasa, een onroerend goed-analist, haar analyse bekend van de woningmarktcijfers van het eerste kwartaal van 2018. De enorme prijsstijgingen van de afgelopen vijf jaar – wel 40% in de 15 grootste gemeenten en 25% in de rest van Nederland – hebben inmiddels ook de randgemeenten bereikt.

Dit ‘olievlekeffect’ is het sterkst rondom de 4 grote steden, waar de woningprijzen het snelst zijn gestegen en het aanbod sterk is gedaald. Het gevolg: woningkopers wijken uit naar omliggende gemeenten, waardoor ook hier de prijzen inmiddels snel stijgen.

Hoe zit dat voor Rotterdam en de uitwijk naar ‘ons’ Vlaardingen? In vergelijking met de andere grote steden bleef het herstel van de woningmarkt in Rotterdam tot het tweede kwartaal van 2016 achter. Echter, de laatste 2 jaar zijn de prijzen ook in Rotterdam met 27% gestegen. Dit merken we ook aan de huizenprijzen in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis, hoewel het effect nog beperkt blijft.

Bron: Calcasa
http://www.calcasa.nl/nieuws/2018-q1-wox-kwartaalbericht-enorme-prijsstijging-steden-bereikt-randgemeenten

Heeft u een vraag?

Stuur ons een bericht, wij nemen zsm contact met u op.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Ook interessant voor u

Nam finibus vel urna vitae rhoncus. Vestibulum ullamcorper ac mauris ut ornare. Morbi molestie erat ac ex dictum, aliquet.


Nieuwbouwwoning gekocht?

Het zijn drukke tijden voor bouwbedrijven. De bouwproductie trekt aan en er is een groot tekort aan personeel. Dat zou een oorzaak kunnen zijn voor de flinke toename van het aantal gebreken bij de

65 m2 per persoon

65 m2, dat is wat een Nederlander anno vandaag gemiddeld aan woonoppervlakte tot zijn beschikking heeft. Woont u in Amsterdam, dan komt u er een stuk bekaaider af, met gemiddeld 49 m2 per