Woning kopen? Dit is waar u op moet letten

26-2-2022

De aankoop van een (nieuwe) woning is een spannende en belangrijke stap in uw leven. Er komt veel bij kijken. We helpen u graag op weg met deze tips. Lees meer...

Het internet afstruinen, woningen bezichtigen, een bod uitbrengen, het onderhandelen, het afhandelen. Pas na al deze stappen kunnen de verhuisdozen worden ingepakt. Tijdens het proces is het van belang dat u zich niet laat leiden door emoties. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan in deze oververhitte woningmarkt. Makelaardij de Jong heeft inmiddels al 40 jaar ervaring en we begeleiden u graag. Hierbij 6 tips ter voorbereidng op de wellicht wel belangrijkste aankoop van uw leven: die van een nieuw thuis.

1. Wees op de hoogte van uw financiële situatie 

Voordat u op zoek gaat naar een woning, is het verstandig om helder te hebben hoe het staat met uw financiële situatie. Bekijk hoeveel eigen geld u kan of wil inleggen en hoeveel er geleend kan worden van de bank. Veel mensen rekenen dit online uit. Dit is mogelijk, echter schetst het geen realistisch beeld. Een belangrijke factor die hier namelijk meespeelt, is de waarde van uw eigen woning. Een waardebepaling betreft een mondelinge onderbouwing van de waarde van woning. U kunt gemakkelijk een gratis waardebepaling aanvragen via het contactformulier. Een volgende stap die u zou kunnen zetten, is een afspraak inplannen met een hypotheekadviseur. Via de bovengenoemde stappen weet u binnen welke kaders u kunt gaan zoeken en voorkomt u eventuele teleurstellingen.
 

2. Weet wat u wilt

Maak voor uzelf een lijstje met belangrijke voorwaardes of eisen. Als u een huis gaat bezichtigen, kunt u hier rekening mee houden. Vaak voldoet een woning niet aan alle wensen en dient u vaak een compromis te moeten sluiten. Houd wel in uw achterhoofd waarom u de woonwensen heeft genoteerd.
 

3. Schakel een aankoopmakelaar in

Als u starter bent of weinig ervaring heeft met het aankopen van een woning, is het verstandig om een aankoopmakelaar in te schakelen. Een aankoopmakelaar heeft veel kennis over de woningmarkt en kan u helpen bij het bepalen of de vraagprijs van uw droomwoning realistisch is, het plaatsen van een reële bieding, de juridische afwikkeling en meer.
 

4. Oriënteer uitgebreid en bezichtig meerdere huizen

Na uw financiële situatie in kaart te hebben gebracht en het opstellen van uw wensenlijstje kunt u zich gaan oriënteren. In de huidige woningmarkt kan het lastig zijn om meerdere woningen binnen een kort tijdbestek te bezichtigen. Een belangrijke tip is, om verder te kijken dan puur uw wensenlijstje. Door verschillende soorten woningen te bezoeken, krijgt u een duidelijk overzicht van de mogelijkheden binnen uw budget.  Op deze manier kunt u woningen met elkaar vergelijken en heeft u wellicht toch andere voorkeuren dan in eerste instantie gedacht.
 

5. Onderzoek eventuele mogelijkheden binnen het huis

Ook al voldoet een woning niet geheel aan uw wensen, probeer hier doorheen te kijken. Aanpassingen zijn vaak mogelijk en hierdoor kunt u de woning vormgeven of uitbreiden naar uw eigen smaak.
 

6. Wees u bewust van de locatie

Zoals hierboven genoemd is het belangrijk om de mogelijkheden te onderzoeken binnen een woning. Wat nog belangrijker is, is de locatie. De woning kunt u namelijk vaak op verschillende manieren aanpassen, de locatie niet. Wees u hiervan bewust.

 

De 6 tips zijn alvast een begin. Natuurlijk zijn er nog andere aspecten waar u rekening mee dient te houden.

Wilt u meer informatie over aankoopbegeleiding? Neem gerust contact op met één van onze kantoren.

 

0186 - 617 555 Vestiging Oud-Beijerland

078 - 673 62 55 Vestiging Puttershoek

Ook interessant voor u


Handige stappen om je woning verkoopklaar te maken

Het verkoopklaar maken van je huis is de sleutel tot succes bij de verkoop. Ontdek hier handige stappen om potentiële kopers te imponeren!

Veel belangstelling voor nieuwbouwproject Parc Alcazar in Puttershoek - en dit is waarom

De inschrijving van Parc Alcazar is gestart en er is veel belangstelling. Wat is het belangrijkste argument voor inschrijvers om voor nieuwbouw in Parc Alcazar te kiezen?

Bij Makelaardij De Jong maken ze er echt werk van

Snel en adequate reactie van de medewerkers. Goede voorbereiding en uitleg. Perfecte opvolging en plezierige medewerkers. Professioneel en tevens goede uitleg via E-mail en/of telefoon. Moderne en

Stedelingen drijven huizenprijzen in omliggende gemeenten op

De enorme prijsstijgingen van de afgelopen vijf jaar – wel 40% in de 15 grootste gemeenten en 25% in de rest van Nederland – hebben inmiddels ook de randgemeenten bereikt.